Ambtenaartjes pissed om uitblijven loonsverhoging 

14 mei 2018 - 12:40

Willen ze nog meer halve dagen? Nederlandse ambtenaren kunnen binnenkort geen eten meer kopen, Noord-Koreaanse toestanden, nu D66-minister Kajsa Ollongren spreekwoordelijk gespuugd heeft op het looneis-ultimatum van dat ambtenarenvakbonden hadden ingediend. De volgende stap? Acties, keiharde acties. Het geduld is namelijk 'helemaal op'.

Wat volgt er nu? Een lease auto-protesttocht? Een mannetjes in pak-betoging? Een stropdas-aan-elkaar-knoop-kettingprotest? Gelakte van Bommeltjes werpen? Nah, gewoon een ordinaire staking. De Inspectie SZW trapt deze week af. Ook bij de Belastingdienst en de douane gooit men het bijltje er tijdelijk bij neer.

Ollongren wil 118.000 personen die maandelijks aanwezigheidspremie a.k.a salaris incasseren voor veel koffie drinken en quasi interessant doen helemaal niet nog meer salaris geven. Volgens haar zit er 'een gat tussen de financiële mogelijkheden en de eisen die worden gesteld'.

"Dit is een minachting voor het eigen personeel'', zegt Marco Ouwehand van FNV Overheid. Marcootje wordt er moedeloos van, nu de oude cao al sinds 31 december vorig jaar verliep en er door Ollongren nog geen enkel voorstel is gedaan. Als alles meezit wordt dat aan het eind van de maand duidelijk, wanneer het kabinet met de voorjaarsnota op de proppen komt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie