Ambtenaren betrokken bij miljoenenfraude Rotterdam
Buitenland

Ambtenaren betrokken bij miljoenenfraude Rotterdam.

Elf medewerkers van de gemeente Rotterdam zijn mogelijkerwijs betrokken bij een miljoenenfraude rond een pand aan de Boompjeskade. Twee ambtenaren zijn inmiddels al geschorst, negen anderen zijn onderwerp van een onderzoek naar de mogelijkheid of zij de fraude mogelijk maakten.

In hetĀ rapport dat na een onderzoek in opdracht van de gemeente is gedaan staat dat een groep ambtenaren actief de gemeente benadeeld heeft. De ambtenaren hebben de signalen over een uit de hand lopende verbouwing nooit opgepikt. "Er is nauwelijks tegen opgetreden en als de juiste vragen wel werden gesteld, werd er niet doorgepakt", citeert RTV Rijnmond het rapport.

Eerder werd al bekend dat de vader en zoon die het bewuste gebouw exploiteerden de gemeente hebben opgelicht voor 8,6 miljoen. Van dat bedrag werd maar drie ton in het gebouw gestopt, 97 procent van de facturen waren dus nep.

Wat de exacte rol van de ambtenaren was is nog niet duidelijk. Ook is niet bekend of de ambtenaren er zelf beter van zijn geworden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →