Ambtenaren boos: eisen verbouwing van nieuw ministeriegebouw
Binnenland

Ambtenaren boos: eisen verbouwing van nieuw ministeriegebouw.

Chaos in ambtenarenland. De hoge heertjes die werkzaam zijn in het pas opgeleverde gebouw waar de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat huizen, zijn in grote getale op hun driedelige maatpak met kekke stropdas-pikkies getrapt.

Het spiksplinternieuwe gebouw, dat pas een jaar oud is, is in de ogen van de ambtenaren in één woord kudt en voldoet niet aan hun wensen.

Kleuren niet goed genoeg

Zo zijn de kleuren van de werkkamers niet 'warm' genoeg, iets dat het humeur niet ten goede komt. Dat is nog zacht uitgedrukt overigens, volgens Omroep West heerst er een 'grafstemming' op de werkvloer.

Bewegwijzing ook niet goed genoeg

Ook vreselijk: het gegeven dat de overbetaalde kantoorpikkies moeite hebben met het dagelijks kunnen vinden van hun werkplek, er nog net geen routeplanner bij moeten gebruiken. Kan er niet even iemand aangetrokken worden die alle taakjesmensen om 9.00 uur naar, en om 16.30 uur van hun plekje kunnen begeleiden? Een schande is het.

Privacy al helemaal niet goed genoeg

Tot slot vindt het kantoorgespuis het zogenaamde gebrek aan privacy onacceptabel. De heren menen dat zij te dicht op elkaar moeten zitten en dat gaat ten koste van het arbeidsethos. En van het patience spelen. Wat daarbij ook al niet helpt is dat er maar 3.000 werkplekken gerealiseerd zijn voor 6.000 werknemers.

Ministerie van Binnenlandse Zaken: Sorry, onze excuses

De klaagzang werpt gelukkig vruchten af. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken is bereid een stapeltje bankbiljetten uit de door u betaalde belastingpot aan te rukken om het iedereen naar de zin te maken. Zo worden er extra werkplekken gecreëerd, worden de muren van donkere liften overgeschilderd met een lichter kleurtje verf en worden 300 ambtenaren tijdelijk ergens anders gehuisvest om collega's in alle rust hun werk te laten doen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →