Ambulance-personeel krijgt 'buitenlanderapp'
Binnenland

Ambulance-personeel krijgt 'buitenlanderapp'.

De 'buitenlanderapp' heet natuurlijk niet echt zo, maar feit is wel dat ambulancebroeders voortaan middels een applicatie op hun telefoon kunnen communiceren met multicultureel Nederland. Dat is dan weer handig voor bijvoorbeeld Tunahan Kuzu, die dan nooit, maar dan ook nooit meer kan beweren dat artsen buitenlanders sneller laten sterven.

Trouwens Tunahan, we wachten nog steeds op het door jou beloofde bewijs dat je hiervoor in handen zei te hebben.

Wacht, we hebben een fout gemaakt. Schreven we nu echt 'buitenlanders'? Dat moeten natuurlijk Turkse, Marokkaanse, Poolse, Syrische en andere nationaliteiten-Nederlanders zijn. Want zo wil politiek correct Nederland graag dat we dat doen.

De app is in ieder geval al met succes getest. Ingeprogrammeerd zijn de acht meest voorkomende exotische talen die ons land rijk zijn. De ambulancemedewerker vinkt in het Nederlands een vraag aan, die door de app hardop wordt gesteld. Door een illustratie aan te wijzen die op het scherm verschijnt, kan de patiënt vervolgens antwoord geven. Dat antwoord wordt dan weer in het Nederlands vertaalt. Wees gerust: dat gebeurt niet op de Google-translate manier.

Nu maar hopen dat de app vele levens zal redden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →