Ambulancebroeder Van Leeuwen: 'Blind staren op aantal vaccinaties is tunnelvisie'

Ambulancebroeder Van Leeuwen: 'Blind staren op aantal vaccinaties is tunnelvisie' 

18 november 2021 - 13:51

Ambulancebroeder Jack van Leeuwen heeft al de nodige coronapatiënten in handen gehad, maar hij is het niet eens met het beleid van de regering. Je laten vaccineren zou een vrije keuze moeten zijn en met het 2G-beleid van de overheid dat eraan komt is het wat hem betreft tijd om het voortouw te nemen en op werk gelijkgestemden op te zoeken.

Vandaar dat hij op Twitter een bericht de wereld in slingerde met een oproep onder zorgmedewerkers om te verenigen. "Wij zijn een groep van bezorgde medewerkers die staan voor keuzevrijheid." Zelf heeft hij het coronavirus al gehad en heeft zich daarom juist niet laten vaccineren: "Ik stel mijzelf de vraag wat de meerwaarde is voor mij? Gevaccineerd en ongevaccineerd, je bent sowieso besmettelijk."  

Van Leeuwen denkt dat ons blind te staren op het aantal vaccinaties getuigt van tunnelvisie: meer mensen weten dat maar zijn niet happig om dat te zeggen: "De discussie is zo gevoelig dat mensen zich moeilijk durven uit te spreken, omdat je gewoon in de pan wordt gehakt."

Het echte probleem zou hem veel meer zitten in de capaciteit van de zorg. Dat is al jaren zo en daar is en wordt veel te weinig mee gedaan. "Ik zie 27.000 zorgmedewerkers wegrennen. De druk in de zorg is echt enorm." De kloof tussen bestuurders en mensen op de werkvloer is heel groot. "Er wordt onvoldoende naar elkaar geluisterd. Wat ik vertel is niet nieuw, dat speelt al jaren. Ik mis echt urgentie om hier iets aan gedaan wordt."

Volgens Van Leeuwen is het veel belangrijker dat er nadruk wordt gelegd op preventie, zorgen dat mensen minder ongezond leven, in plaats van steeds maar hameren op de vaccinatiegraad: "Ik denk dat die weg naar vrijheid een utopie is. Wat je ziet in Gilbraltar bijvoorbeeld daar is 100 procent gevaccineerd en 40 procent heeft zijn booster al gehad, daar worden ook allerlei zware maatregelen weer in gevoerd. Als je minister bent en je ziet dat om je heen gebeuren, ga je dan de focus op vaccinatie leggen of moet je dan toch een beetje focussen naar levensstijl, uitbreiding van de zorg?"

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml