Amerika, Frankrijk en Engeland bombarderen Syrië 

14 april 2018 - 09:00

Als reactie op de vermoedelijke gifgasaanval op de Syrische stad Douma hebben de Verenigde Staten, Frankrijk en Engeland vannacht ingegrepen. Met kruisraketten en straaljagers werden drie opslagplaatsen met chemische wapens aangevallen.

Rusland, bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad, heeft woedend gereageerd op de 'vergeldingsactie' en dreigt dat deze niet zonder gevolgen kunnen blijven. Desalniettemin claimen de Russen dat de meeste westerse raketten door Syrische luchtafweersystemen zijn onderschept.

Rutte staat achter aanval

Macron: Rode lijn nu overschreden

Frankrijk vuurde afgelopen nacht kruisraketten af vanaf een fregat in de Middellandse Zee en met gevechtsvliegtuigen die opstegen vanuit verschillende bases in Frankrijk zelf. Volgens de Franse president Emmanuel Macron heeft Syrië met het doden van burgers door chemische wapens de door Frankrijk gestelde 'rode lijn' overschreden.

Nu de aanval is uitgevoerd is het wat Macron betreft wel mooi geweest. Hij meldt dat er vanaf vandaag weer via de Verenigde Naties getracht zal worden gehandeld om te voorkomen dat het Syrische bewind "in herhaling valt."

Turkije prijst Amerikanen, Fransen en Britten

Turkije, dat radicale soennitische strijders in de oorlog tegen het regime van president Assad steunt, verklaart middels het ministerie van Buitenlandse Zaken volledig achter de aanval te staan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie