Amerikaans hof: transgender naar 'normale' wc
Buitenland

Amerikaans hof: transgender naar 'normale' wc.

Het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten heeft besloten dat een transgender, die ooit meisje was maar zich meer een jongen voelt, niet naar het jongenstoilet mag van een middelbare school in Virginia.

Het hof boog zich gisteren over de zaak van scholier Gavin Grimm. Een tijdlang stond de school toe dat Grimm het jongenstoilet gebruikte, maar later besloot het bestuur dat de toiletten en kleedkamers waren voor geslachten die "overeenkwamen met het biologische geslacht", meldt The New York Times. Eventueel zouden de mensen met "gender issues" een apart toilet kunnen krijgen. 

Toen Grimm zijn school voor het gerecht sleepte, gaf de eerste rechter hem het recht om the little boys room te gebruiken, maar de school kaartte de zaak vervolgens aan bij het hooggerechtshof. Daardoor moet de jongen zich voortaan aan de regels van de school houden. De rechter in de zaak stelde dat de "status quo" op dit moment bewaard moet worden, tot het hof de regelgeving rondom transgender-wc's in het algemeen kan beoordelen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →