Amerikaanse 'deskundige': Fietsen in 020 niet-inclusief, sluit migrant uit

Amerikaanse 'deskundige': Fietsen in 020 niet-inclusief, sluit migrant uit 

19 augustus 2022 - 11:21

Zucht... Net als je denkt dat het niet gestoorder kan in de huidige woke-wereld, is daar een of andere 'mobiliteitsdeskundige' uit Amerika (waar ze nooit van een fiets gehoord hebben) die zelfs in zoiets als fietspaden in Amsterdam racisme kan zien.

Ene Lisa Jacobson bracht een bezoek aan onze hoofdstad en het viel haar op dat al die fietspaden  bij ons allemaal best mooi zijn, maar dat ze ook totaal niet inclusief zijn: "Als je geboren en getogen bent in Nederland, dan fiets je. Als je een immigrant bent, of een kind dat culturele normen trotseert, dan fiets je misschien niet en ben je uitgesloten, zeker als je scooter rijdt of loopt.”

Maar ze gaat verder: "Mensen van kleur, immigranten en minima krijgen geen prioriteit in besluitvorming", aldus Jacobson. "De uitzonderlijke infrastructuur is gebouwd voor de dominante cultuur.”

Juist. Nu kunnen de Amsterdammers natuurlijk denken: laat die gekke Amerikanen maar onzin uitkramen, maar toch heeft ze ook medestanders in de hoofdstad. DENK-raadslid Süleyman Koyuncu laat namelijk aan De Telegraaf weten dat Jacobson best een punt heeft: "Wie bedien je met beleid? Dat vergeten we best vaak in de Stopera. Nu is het: ’Gij zult fietsen, kosten wat het kost’. En dat is niet voor iedereen het geval."

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml