Amerikaanse keepster beledigt Zweden, wordt geschorst
Sport

Amerikaanse keepster beledigt Zweden, wordt geschorst.

Hope Solo, keepster van het Amerikaanse nationale voetbalelftal, mag 6 maanden geen balletjes vangen voor het nationale voetbal. Ze wordt geschorst vanwege 'beledigende uitspraken' over de Zweedse voetbalsters.

Solo kon niet zo goed verwerken dat drievoudig kampioen Amerika door een strafschoppenronde verloor van het Zweedse team tijdens de kwartfinale van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Volgens Solo waren de Zweedse vrouwen "te laf om zelfs maar aan aanvallen te denken". Ze had hen daarom ook onder meer 'stelletje lafaards' genoemd. Zulke uitspraken zijn volgens Sunil Gulati, voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond, onacceptabel omdat het niet in lijn is met de Olympische geest van fair play.

Pittige tante

Solo is niet precies het toonbeeld van een degelijke voetbalster. Vorig jaar werd de 35-jarige voor dertig dagen geschorst, eveneens te wijten aan onbehoorlijk gedrag. In haar privéleven is ze verwikkeld in een juridische zaak waarbij ze wordt beschuldigd van huiselijk geweld, meldt de NOS

Luchtige bondscoach

De bondscoach van Zweden, Pia Sundhage, ligt niet wakker van de haatzaaierige opmerkingen van Solo. "Het is prima een lafaard te zijn, zolang je wint", zei hij.

Alle artikelen geladen. Overzicht →