Amerikaanse politicus draaft compleet door, treed af
Entertainment

Amerikaanse politicus draaft compleet door, treed af.

Een prachtig opgezet kunststukje van Sacha Baron Cohen, bekend van het spelen van de typetjes Ali G., en Borat, heeft ertoe geleidt dat de Amerikaanse politicus Jason Spencer zijn functie als afgevaardigde van Georgia aan het eind van de maand neerlegt.

In het programma krijgt Spencer zogenaamd les van het door Cohen gespeelde typetje Erran Morad, een voormalig lid van de Israëlische geheime dienst. Hij leert hoe hij zich moet verdedigen tegen de terroristen van Islamitische Staat.

"Nigger, nigger, nigger"

Wat dan volgt is even waarschijnlijk als onwaarschijnlijk. Spencer gaat compleet op in de oefeningen en heeft niet door dat hij in de maling wordt genomen. Hoe wapen je jezelf tegen een ontvoering door een IS-strijder? Door iets controversieels te roepen. Vervolgens begint Spencer enkele malen keihard 'nigger, nigger, nigger' te schreeuwen.

"USA, Motherfucker!"

De tweede les bestaat uit hoe je een terrorist bang kunt maken. Volgens Baron zijn islamieten bang voor homoseksuelen. Daarop laat Spencer zijn broek zaken om in zijn blote billen en 'USA Motherfucker!'- schreeuwend op zijn belager af te huppelen.

David Ralson, lid van het Huis van Afgevaardigden, is ziedend over de uitzending. Hij vindt dat Spencer direct moet aftreden wegens het belachelijk maken van zichzelf en de staat Georgia. Ondanks dat het lijdend voorwerp dit verzoek gisteren niet wilde inwilligen, heeft hij vandaag besloten dit toch maar te doen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →