Amin (die van die selfie met Memphis) krijgt stadionverbod en €100 boete

Amin (die van die selfie met Memphis) krijgt stadionverbod en €100 boete 

07 september 2021 - 12:26

Wat een lekker schattig en brutaal momentje was dat hè, vond u niet? Een 13-jarige puber die het veld in rende tijdens Nederland - Montenegro om een selfie met grote held Memphis Depay te maken. Dat we zulke kinderen nog in Nederland opvoeden, kids die lekker kattenkwaad uithalen en schijt hebben aan alle regels. Met als gevolg dat dit jonge heerschap in allerlei tv-programma's zoals Humberto vol trots en in geuren en kleuren zijn verhaal mocht doen. 

Nou, de KNVB kan hier niet om lachen. Of je nou 13 bent of niet, de jongen heeft inmiddels een stadionverbod van vijf jaar en een geldboete van 100 euro aan zijn broek hangen. Net als de minstens vijftien copycats die na afloop ook het veld op stormden voor een selfie of een shirtje. Overigens is die boete normaal gesproken 450 euro, maar Amin en de overige kindertjes zijn zo jong hè?

Het kan niet, het mag niet, maar goh wat vinden wij het toch schattig allemaal. En die jongen had de dag van zijn leven! Voortaan kunt u er dus bij elke wedstrijd voor gaan zitten, wachten op de volgende Amin die een selfie probeert te scoren. En de media trapten er massaal in.

Overigens hebben die boetes en stadionverboden totaal geen nut natuurlijk. Die honderd euro zal wel door pappie en mammie betaald worden en een stadionverbod? Het is natuurlijk totaal niet mogelijk om op een kaartje van iemand anders alsnog toegang te krijgen.

Nu willen wij niet pleiten voor mega-geldboetes voor kinderen, maar als het volwassenen waren geweest dan hadden wij de stemming in Nederland wel kunnen raden. Die mega-boete had Amin overigens wel gehad als het een wedstrijd van PSV (Nederland-Montenegro werd in Eindhoven gespeeld) was geweest, die club hanteert wel een boete van liefst 15.000 euro voor veldbestormers.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml