Amnesty boos, want verklikkende Oranjefans gratis naar Qatar

Amnesty boos, want verklikkende Oranjefans gratis naar Qatar 

31 oktober 2022 - 12:31

Bij Amnesty International vielen ze van hun stoel van het nieuws dat er fans zijn die voor een gratis kaartje, verblijf en vliegticket hun ziel aan de duivel hebben verkocht zich voor het oliekarretje laten spannen door net te doen alsof ze straks in Qatar op het WK een superleuke tijd hebben en door als een echte NSB'er 'beledigende reacties' te verklikken.

Even tussendoor: dan heb je wel echt een k*timago, als Oranjefans je reputatie moeten oppoetsen. De NOS onthulde dat er een groep van vijftig Oranjesupporters op kosten van de regering van Qatar naar het WK voetbal gaat in ruil voor positieve berichten over het toernooi op sociale media en het aangeven als er 'beledigende' reacties zijn.

"Dat je je laat betalen in ruil voor positieve berichten is één ding, maar rapporteren over berichten van derden gaat nog een stap verder. In feite ben je dan een verklikker, een soort informant van de regering in Qatar", zegt Amnesty-woordvoerder Ruud Bosgraaf.

Dan ken je de Nederlander nog niet, blijkbaar. Als het maar gratis is, dan doen we alles. Dus ook de polonaise lopen in het homofobe Qatar tijdens een WK waar duizenden arbeiders voor gesneuveld zijn. Bosgraaf benadrukt dat Amnesty International niet oproept tot een boycot van het WK, maar dat iedereen voor zichzelf een afweging moet maken. "Maar ik adviseer de mensen wel zich goed te laten informeren over de situatie in het land, voordat ze afreizen."

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml