Amnesty en Oxfam: 'Steek die persfee-schenking maar in je reet'

Amnesty en Oxfam: 'Steek die persfee-schenking maar in je reet' 

18 augustus 2023 - 11:37

Concertorganisator MOJO laat de strijders van de pers voortaan een bedrag van 10 euro dokken om verslag te mogen doen van het festival Lowlands ten behoeven van "het goede doel". Maar bij Amnesty International en Oxfam Novib hebben ze absoluut geen trek in deze persfee.

Beide organisaties hebben op vragen van Adformatie laten weten dat ze bij Lowlands de schenking uit deze toegangsfee - niet met zoveel woorden, maar spreekwoordelijk dan - in hun reet mogen steken. De beide organisaties vinden dat het vragen van geld aan journalisten om hun werk te doen indruist tegen persvrijheid en gelijkheid, waarden die Amnesty en Oxfam belangrijk vinden.

Kijk zo hoort dat. Niet zoals die NRC-journalisten die eerst principieel willen zijn en later na een goed gesprek ineens toch weer niet. Toch wel jammer dat Amnesty en Oxfam meer waarde hechten aan vrije nieuwsgaring dan journalisten van zogenaamde 'kwaliteitskranten'. 

Bij organisator MOJO zijn ze uiteraard niet blij met deze weigering en het laat dan ook in een reactie weten "na het festival in gesprek te gaan met Amnesty en Oxfam". Verder wil de concertorganisator niet reageren op de weigering.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml