Amnesty e.v.a. willen per se asielzoekers blijven aanzuigen
Buitenland

Amnesty e.v.a. willen per se asielzoekers blijven aanzuigen.

In Australië hebben ze geen vluchtelingencrisis meer. Er komen daar dagelijks nul bootjes met dobberafrikanen of vluchtmiddenoostiërs aan, en er verdrinken dus ook dagelijks nul komma nul mensen. Reden: vluchtelingen zijn niet welkom, wie wel komt gaat ofwel terug, ofwel wordt in een kamp opgesloten. Dus is er geen mensensmokkelaar meer die er nog over piekert naar Australië te dobberen, want slecht voor handel.

Hoe anders is dat in Europa: jaarlijks verzuipen duizenden arme migranten op hun weg van Libië naar Italië omdat de EU het niet aandurft om hetzelfde te doen als Australië. Gewoon nee zeggen en de mensensmokkelaars laten weten dat schipper-mag-ik-overvaren zingen voortaan zinloos is. Mag niet van Frans Timmermans (PvdA) en D66-Europa, want GroenLinks-naastenliefde enzo (liefst zo ver mogelijk van je eigen woonplaats, dat dan weer wel).

Artsen zonder Grenzen en andere NGO's zorgen er voor dat de stroom van vluchtelingen blijft bestaan omdat ze vlak voor de kust van Libië drenkelingen blijven oppikken. Zolang dit soort organisaties daar mee bezig blijven zal er geen eind komen aan de dobberstroom richting Fort Europa.

Dus moeten die NGO's worden gestopt, de enige manier om echt levens te redden.

Propaganda

En dat mag niet van AzG en de NGO's. Daarom zetten ze nu propaganda in om alsnog asielzoekers te kunnen blijven aanzuigen. 'Middellandse Zee wordt massagraf als overheden de hulpverlening aan banden leggen', roeptoeteren ze nu in de media. Lekker op de zielige mens en emoties spelen, textbook propaganda voor beginners. Weet je wie ook goed was in propaganda?

Kritiek op NGO's mag niet, die hebben louter goede doelen, wie durft daar nou tegen te zijn? Terwijl het aanzuigen van die arme dobberaars en hun smokkelaars pas stopt als de EU, net als Australië, gewoon weer het Fort Europa gaat bewaken als een fort. 

De Middellandse Zee wordt een massagraf omdat mensensmokkelaars weten dat Europa vluchtelingen welkom blijft heten en ze toch wel worden gered. Cynisch, maar wel keihard waar.

Alle artikelen geladen. Overzicht →