Amnesty: 'Scholen in actie tegen The Voice- en Overmarsgedrag'

Amnesty: 'Scholen in actie tegen The Voice- en Overmarsgedrag' 

08 februari 2022 - 14:08

Seksueel grensoverschrijdend gedrag, na alle nieuwtjes rondom het schandaal van The Voice of Holland en de dickpics van geilneef Marc Overmars, lijkt het misschien normaal te zijn geworden maar dat is het natuurlijk niet. Scholen komen daarom volgende week maandag op Valentijnsdag in actie. Amnesty International gaat dan op basisscholen, middelbare scholen en mbo’s het gesprek aan over wederzijdse instemming bij seks.

"Amnesty grijpt de dag van de liefde aan om dit belangrijke onderwerp bespreekbaar te maken in de klas en om er een nieuw lespakket over te introduceren. Want zoals de commotie rondom The Voice of Holland laat zien, is het hoog tijd voor een maatschappelijke verandering", stelt de mensenrechtenorganisatie. Docenten kunnen de lessen zelf geven, maar scholen kunnen ook gebruikmaken van speciaal getrainde gastdocenten.

Op basisscholen krijgen kinderen les over wat wederzijdse instemming is, hoe je grenzen aangeeft en die van een ander respecteert. Voor middelbare scholen is er een nieuw lespakket met verdiepingslessen over seksueel overschrijdend gedrag. Opdat lieden zoals Overmars voortaan hun telefoon uitlaten als ze weer "wat voelen opkomen".

Maar wie is toch die Ajax-speler waar het NRC het over heeft?

Trouwens, over Overmars gesproken: gisteren verscheen het langverwachte artikel van het NRC over het gedrag richting vrouwen van de voormalig directeur Voetbalzaken bij Ajax. Maar niemand heeft het over die Ajax-speler die zonder aanleiding voorstelde 'om een hokje op te zoeken', wie zou dat dan zijn?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml