Amnesty: terroristen zijn óók mensen 

31 oktober 2017 - 09:42

Wat is volgens u de definitie van een terrorist? Volgens ons, en volgens Wikipedia, is dat iemand die middels geweld graag zoveel mogelijk slachtoffers maakt om een politiek doel te bereiken.

Moeten terroristen eenmaal vastgezet doodgeknuffeld worden? Dienen zij met fluwelen handschoentjes te worden aangepakt? Moeten wij medelijden hebben met hen? Zitten zij vast vanwege zweetvoeten?

Volgens mensenrechtenorganisatie en het Open Society Justice Initiative is er in ieder geval een hoop mis in gevangenisland, zo concluderen zij in een vandaag verschenen rapport.

Op speciale terrorismeafdelingen in De Schie en Vught zouden gedetineerden soms zó lang worden opgesloten, dat er sprake is van langdurige eenzame opsluiting. En dat mag niet volgens Amnesty.

Ook zouden terreurgekkies regelmatig te maken krijgen met, voor hen, vernederende fouilleringen. Heel erg, want dan moeten ze zich helemaal uitkleden. Tot slot worden verdachten onder dezelfde omstandigheden vastgehouden als mensen die al veroordeeld zijn.

Amnesty wil dat visitaties en eenzame opsluitingen voorlopig worden opgeschort, totdat is gebleken of die eigenlijk wel nodig zijn.

Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid is er helemaal niets aan de hand en voldoen de penitentiaire instellingen keurig netjes aan de regels. Ieder van hen krijgt een persoonlijke aanpak die humaan en veilig is, zegt het ministerie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie