Amnesty: 'Uw recht om te demonstreren staat onder druk'

Amnesty: 'Uw recht om te demonstreren staat onder druk' 

12 september 2022 - 11:55

Kijk, mensenrechtenorganisatie Amnesty zegt het nu ook: het recht om te demonstreren staat in Nederland in toenemende mate onder druk. Dat komt volgens de organisatie omdat bij lokale en landelijke overheden de burger het liefst monddood wordt gemaakt "onvoldoende kennis is over wat wel en niet onder het recht om te demonstreren valt".

Houd dat maar in het achterhoofd de volgende keer dat u weer met uw protestbord of trekker of [vul uw favoriet in] op het Museumplein of het Malieveld staat. Volgens Dagmar Oudshoorn, directeur van Amnesty International Nederland, worden demonstraties "te vaak gezien als veiligheidsrisico in plaats van een mensenrecht dat zo goed mogelijk moet worden gefaciliteerd".

"Het is juist nu, in tijden van toenemende maatschappelijke spanningen, van groot belang te zorgen dat iedereen die vreedzaam wil demonstreren ruim baan krijgt ongeacht de inhoud van het protest. Demonstreren is geen gunst, maar een recht," aldus Oudshoorn.

En zo is het. Met een nieuwe campagne wil Amnesty de kennis bij zowel het brede publiek als de overheden vergroten. Ook voert de organisatie de komende jaren internationaal campagne om het recht om te demonstreren wereldwijd te verdedigen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml