Amnesty woest over digitale Willem Engel-poster

Amnesty woest over digitale Willem Engel-poster 

24 maart 2022 - 10:19

Bij Amnesty International zijn ze niet blij. Op sociale media gaat een afbeelding rond in de vormgeving en met het logo van de mensenrechtenorganisatie, waarop wordt geschreven dat tegenstander van coronamaatregelen Willem Engel een politieke gevangene is. 

Daarnaast wordt op de digitale poster opgeroepen om hem een kaartje te sturen. Alleen nu komt het: Amnesty zit helemaal niet achter die actie.

Jeroen Pols, die als jurist regelmatig Engel bijstaat, is een van de verspreiders van de afbeelding online. In kleine letters onderaan de afbeelding is te lezen dat de uiting een oproep is aan Amnesty International om in actie te komen tegen mensenrechtenschending in Nederland.

Amnesty heeft Pols woensdagavond dringend verzocht om te stoppen met het misbruiken van het logo van de mensenrechtenorganisatie "en het verspreiden van nepnieuws". Doet de jurist dit niet, dan worden maatregelen zoals juridische stappen "niet uitgesloten". 

Bovendien vinden ze bij Amnesty dat Willem Engel niet echt een politiek gevangene is, zoals een Aleksej Navalny, de Russische oppositieleider die eerder deze week negen jaar cel kreeg opgelegd in een proces dat wordt gezien als schijnproces. "Mensen zoals Aleksej Navalny zitten jarenlang gevangen vanwege hun politieke overtuiging. En nu wordt gedaan alsof daar ook in Nederland sprake van is."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml