Amsterdam doordrenkt van discriminatie 

23 januari 2018 - 16:33

Lieve mensenstad Amsterdam blijkt ook over een schaduwkant te beschikken. De boodschap die wijlen burgemeester Van der Laan in zijn afscheidsbrief aan het Amsterdamse volk, "zorg goed voor elkaar", richtte blijkt allesbehalve te worden nageleefd.

Want het gaat slecht in en met Amsterdam. Anders gezegd: dramatisch. Anders gezegd: bivakkerend op de rand van de afgrond. Het aantal autobranden rijst de pan uit, de stad is koploper homo-mishandelingen en tot slot worden gekleurde Amsterdammers kapot gediscrimineerd.

Die cijfers heeft het in de hoofdstad zetelende Meldpunt Discriminatie netjes gedocumenteerd. In 2017 kwamen er 392 slachtoffers (grotendeels Marokkaanse Nederlanders) binnendruppelen die claimden gediscrimineerd te zijn, tegenover 314 een jaar eerder.

Lucienne Gena, directeur van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA), constateert een verharding van de samenleving, waarbij geweld jegens moslims steeds vaker voorkomt.

Gena somt op: "Een vrouw met een hoofddoek die in haar gezicht werd gespuugd en uitgescholden, of een zwangere vrouw met een hoofddoek die van haar fiets werd geduwd. "Ook was er een Marokkaans gezin dat een rookbom in de tuin gegooid kreeg door iemand die riep 'We roken alle moslims uit'."

Volgens Gena is de werkelijke omvang van het probleem nog vele malen groter dan het aantal meldingen dat er is binnengekomen. Dat komt volgens Gena doordat er bij slachtoffers geen gevoel van rechtvaardigheid heerst. Zij zouden weinig vertrouwen hebben in de vervolgprocedure.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie