Amsterdam forsverhoogt parkeertarieven met 50 procent
Binnenland

Amsterdam forsverhoogt parkeertarieven met 50 procent.

Gewoon, omdat het kan. En omdat het college in Amsterdam auto's haat. Vanaf volgend jaar april gaat de hoofdstad daarom de parkeertarieven met 50 procent verhogen. Vijftig. Procent. Dat betekent dat de prijs van een uur parkeren in het stadscentrum, 7,50 euro gaat kosten. Nu is dat vijf euro.

Wie slim denkt te zijn en buiten het centrum wil parkeren is ook de lul, die prijzen worden vastgesteld op zes euro per uur.

Verkeerswethouder Sharon Dijksma denkt zomaar dat "niet iedereen blij is met de verhoogde tarieven", maar wil benadrukken dat burgers naaien meer ruimte voor fietsers, voetgangers en groen ontzettend belangrijk is. 

De stad gaat het opslurpen van de extra parkeergelden gebruiken om infrastructuur en de openbare ruimtes in de stad te verbeteren. Dat is ook fijn, toch?

Wat duizendpoot Amsterdam óók gaat doen, is maar liefst vierhonderd miljoen euro pompen in nieuwe trams, metro's, bussen zonder schadelijke uitstoot en betere infrastructuur voor het openbaar vervoer. Met een parkeertarief van een schamel eurootje voor de hele dag op een zogeheten P+R-terrein, hoopt men meer mensen te bewegen het openbaar vervoer te nemen.

Goed plan, of gaat het btw-tarief op het openbaar vervoer toevallig ook drie procent omhoog per januari 2019?

Alle artikelen geladen. Overzicht →