Amsterdam gaat toerisme de nek omdraaien
Binnenland

Amsterdam gaat toerisme de nek omdraaien.

Lievemenschenstad Amsterdam krijgt zeer waarschijnlijk een links college met de partijen GroenLinks, D66, PvdA en SP. Hun grote plan met de hoofdstad? De toerismesector de nek omdraaien.

Dat blijkt uit een deel van het coalitieakkoord dat vandaag werd gepresenteerd. We zullen er maar niet teveel over zeuren maar een tikkeltje voorbarig is het wel: de onderhandelingen voor het nieuwe stadsbestuur zijn namelijk nog niet eens rond.

Volgens de partijen is het échte probleem in de hoofdstad niet de toenemende radicalisering, dodelijke schietpartijen en de vele krakers in de stad die vrolijk hun gang kunnen blijven gaan. Nee, toeristen. Doorn in het oog van de Amsterdammers.

Dat gaat dus keihard aangepakt worden. Zo gaat de toerismebelasting met 7 procent omhoog, zijn touringcars niet meer welkom binnen de A10, moet u voortaan buiten de binnenstad opstappen op een rondvaartbootje, wordt Airbnb aan banden gelegd en worden grote winkel- en restaurantketens geweerd om de ’monocultuur’ tegen te gaan.

Maar goed, helemaal honderd procent definitief zeker is dit zoals gezegd niet. De onderhandelingen zijn nog niet afgerond, wel zouden de partijen "op de goede weg" zijn.

Alle artikelen geladen. Overzicht →