Amsterdam gaat u preventief fouilleren op wapens

Amsterdam gaat u preventief fouilleren op wapens 

01 september 2021 - 10:17

Amsterdam... Onze hoofdstad is zo lekker gewoon gebleven, maar niet heus. Het aantal incidenten waar wapens bij betrokken zijn - met name onder jongeren - rijst de pan uit en daar gaat oom agent nu wat aan doen.

Het stadsbestuur begint vanaf vandaag met een proef met wapencontroles in vijf Amsterdamse buurten. Dat wil zeggen, dat er in Bijlmer-Centrum in Zuidoost, Burgwallen Nieuwe Zijde in het centrum, Geuzenveld in Nieuw West, de Dapperbuurt in Oost en de Waterlandpleinbuurt in Noord, maximaal drie keer per dag gecontroleerd gaat worden. Handig om vooraf te weten, nietwaar?

Ook handig om te weten: er wordt streng op toegezien dat oom agent bij zijn taak niet etnisch profileert (want dat mag niet). Daarom lopen er waarnemers mee om oom agent waar nodig op de vingers te tikken. De inzet van waarnemers leidde vanzelfsprekend weer tot ophef bij de politiebonden, die spreken van wantrouwen richting de Amsterdamse politie en dreigden met acties als burgemeester Femke Halsema er niet van af zou zien. Gisteren werd in een spoedoverleg overeengekomen dat de politie ook eigen waarnemers gaat meesturen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml