Amsterdam hardleers, weer anti-homogeweld
Binnenland

Amsterdam hardleers, weer anti-homogeweld.

Weet u, al die marketingonzin die LHBT-acceptatie door uw strot moet duwen (denk aan gabrapaadjes, SuitSupply-aflebberposters, genderneutraliteitswaanzin en ga zo maar door) heeft enorm weinig effect. Uiteindelijk moet acceptatie vanuit de mens zelf komen, iets dat in Amsterdam in ieder geval nog niet is doorgedrongen.

Want wederom was het afgelopen weekend raak in de homohoofdstad van de wereld. De Amsterdamse travestiet Monique de la Fressange, net klaar met optreden in café The Queens Head op de Zeedijk, werd terwijl ze op een taxi stond te wachten uitgescholden en geslagen.

Aantal bekende incidenten slechts topje van ijsberg

D66-gemeenteraadslid Jan-Bert Vroege schat het aantal bekende anti-LHBT-incidenten op "slechts het topje van de ijsberg. We hebben in de hoofdstad te maken met een een enorme hoeveelheid aan intimidaties, bedreigingen, spuug- en scheldpartijen naar LHBT'ers toe. Ik wil dat de gemeente met een eenvoudige meldingsapp komt, zodat we meer inzicht krijgen in de incidenten die we op straat hebben."

Het is trouwens niet zo dat Amsterdam niet wil of kan betekenen voor buitenlandse LHBT'ers die in de lieve mensenstad onverhoopt tegen klappen en scheldwoorden oplopen. Deze slachtoffers krijgen van Jozias van Aartsen en gevolg een uitnodiging mee te doen aan de Pride. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →