Amsterdam lokt uitkeringstrekkers in eigen taal
Binnenland

Amsterdam lokt uitkeringstrekkers in eigen taal.

Wat blijkt nu? Uw favoriete betonblokkenstad Amsterdam heeft compleet maling aan mevrouw Van Ark. Arme Amsterdammers, die nu geen uitkering ontvangen omdat ze de Nederlandse taal dus niet machtig zijn, lopen graties geld mis en dat moet hen duidelijk gemaakt worden.

Amsterdam grijpt in, komt nu met speciaal gedrukte folders in Turks en Arabisch om deze mensen te laten weten dat er een hoop belastinggeld op hen ligt te wachten. U denkt dat wij een grap maken maar het staat er echt.

Zo verloopt de toch al hakketakkerige integratie natuurlijk een stuk beter. En dat komt allemaal door uw groene vriendjes van GroenLinks, die vorig jaar een motie indienden om overheidscommunicatie niet slechts te beperken tot Nederlands en Engels.

Hoogleraar meertaligheid Folkert Kuiken snapt de ballen van dit beleid. "In het regeerakkoord worden de eisen aan migranten om Nederlands te leren juist aangescherpt. Als je ervan uitgaat dat iedereen moet inburgeren, helpt een folder in andere talen natuurlijk niet."

Alle artikelen geladen. Overzicht →