Amsterdam omver geblazen door verwoestende storm Poly

Amsterdam omver geblazen door verwoestende storm Poly 

06 juli 2023 - 10:50

Bent u gisteren ook omgewaaid door de storm? Dat is natuurlijk een beetje vragen naar de bekende weg, natuurlijk bent u dat. Net als bomen, auto’s en dakpannen. Het was weer een heus spektakel in ons land. Waar een blaadje van de boom waait en op het spoor komt heeft de NS ook weer een mooi excuus om de dienstregeling op z’n kop te zetten. Je kunt dus wel zeggen dat het hele land gisteren in rep en roer was.

Ook in onze mooie hoofdstad was het raak. Bomen zijn op auto’s en bussen gevallen en richtten een heuse ravage aan. Gelukkig kunnen sommige eigenaren er nog wel om lachen. Moet je, je bus maar niet parkeren hè: “Er is niks meer van over. Dat wordt met de trein naar huis denk ik.” Nou dat kan deze meneer wel vergeten.

Storm Poly was de grootste zomerstorm ooit gemeten. En dat is natuurlijk een catastrofe: “Ik geloof dat dit het allerergste, wat we op dit moment, in deze tijd meemaken. Een omgevallen boom.” Ook de schepen die lekker in de grachten dobberden waren het slachtoffer van de harde wind: “Het schip heeft 120 jaar rondgevaren zonder grote schade en deze storm op de Keizersgracht bleek te veel.” 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml