Amsterdam pakt 'illegale hotels' keihard aan
Buitenland

Amsterdam pakt 'illegale hotels' keihard aan.

Mensen uit Amsterdam die proberen over de rug van de onwetende toerist geld de verdienen door hun appartement tijdens de vakantieperiode te verhuren en daarbij de regels overtreden, moeten de komende weken vrezen voor extra controles van de gemeente. De opgelegde boetes die daarbij komen kijken zijn niet mals.

Zo werd eergisteren een illegaal hotel in de West-Indische buurt voor drie maanden gesloten wegens brandonveiligheid. In het appartement waren zes verblijven gemaakt, met 'leuk bedachte' namen als Harry Potterkamer, Vondelkamer en Van Goghkamer.

Het pand is dichtgetimmerd en de eigenaar en de huurder van de woning kregen allebei een boete van 20.500 euro. De elf in het pand aanwezige vakantiegangers moeten maar zien waar ze de rest van hun verblijf in de hoofdstad overnachten.

In een andere woning vlakbij de Foodhallen in Oud-West werden acht Israƫlische toeristen aangetroffen. Zij hadden samen 4.000 euro betaald voor een verblijf van zes nachten. De regels schrijven voor dat appartementen niet meer dan vier vakantiegangers tegelijk mogen herbergen. Daarom krijgt de eigenaar een boete van 20.500 euro.

De gemeente legde ook twee boetes van 6.000 euro op voor het niet melden van vakantieverhuur. Vakantieverhuur mag overigens wel, maar gezien de schaarste aan woonruimte in Amsterdam stelt de gemeente daar strenge voorwaarden aan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →