Amsterdam komt ambtenaren tegemoet: kortere werkdagen
Binnenland

Amsterdam komt ambtenaren tegemoet: kortere werkdagen.

Want die arme ambtenaren hebben het superzwaar, werken zich dagelijks in het zweet, staken af en toe vanwege die gi-gan-ti-sche werkdruk en die vervelende halve dagen op vrijdag. En daarom, ja daarom heeft links Amsterdam een superplan op de draaitafels liggen. Wat nu wanneer ambtenaren binnenkort nog maar werkdagen van slechts zes uur hoeven draaien?

GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink, die we trouwens een tijdje terug spotten tussen het geschreeuw van de We Are Here-actiepeopletjes bij de Stopera, ziet het experiment wel zitten. "Het is wel interessant, omdat er wel studies zijn die laten zien dat als je wat minder werkt veel productiever bent. En dat lijkt me heel goed. Er worden mensen gelukkiger van!"

Marjolein Moorman van PvdA ziet ook heil in het verkorten van ambtenaar-werkdagen. "Dit laat ook zien: het kan anders. In de jaren '70 is er ook veel over gesproken, arbeidstijdsverkorting. We zien nu juist, met een enorme toenemende werkloosheid misschien in het verschiet dat dat ook enorm kan helpen."

Het gewone plebs mag toekijken

Maar lieve mensen, hoe zit het met de 'gewone mensch'? Met Achmed de vuilnisman? Met Erik de dozenvouwer? Chantal de kopieerapparaat-specialist? Etc. Etc.?

Sorry, die vissen natuurlijk achter het net. Dat ook zij gelukkiger worden van een kortere werkdag is niet relevant, hadden zij maar een vak moeten leren op school.

Alle artikelen geladen. Overzicht →