Amsterdam = te arm voor nieuwe toiletten 

29 maart 2018 - 09:15

Gaat goed met Amsterdam, jongens. Buiten het aantal LHBT-mishandelingen, autobranden, gekkies met steekvoorwerpen, kapotlelijke straatverlichting op het Leidseplein om dan. Openbare toiletten zijn al een tijdje een hekel punt in de stad, kwam nog wat meer in de picture dankzij de boete die de op straat urinerende Geerte Piening vorig jaar september ontving.

Onze hoofdstad telt zo'n tachtig openbare toiletten, waarvan er dertig geschikt zijn voor vrouwen (en NUL voor transgenderwezens, we weten het: doet pijn he? Nooit meer plassen om confrontaties te voorkomen).

Van die dertig toiletten voor vrouwen betreft een twintigtal een overhaast geplaatste mobiele unit. Die zijn, als u ervaring heeft met dergelijke toiletten, facking goor.  Een beetje zoals de wc's er in een NS-trein uitzien, zeg maar. Zoiets is absoluut niet aan te raden, tenzij ze er als een acrobaat boven kunnen hangen.

Prioriteiten stellen

Het zou daarom best terecht zijn als Amsterdam zou investeren in vrouwentoiletten, in plaats van het over de balk smijten aan projecten als buurtvaders en handreikingen doen aan salafisten.

Maar nee hoor, Amsterdam is berooid; heeft geen cent te makken als het gaat om het opkomen voor vrouwen. Wel wil de gemeente een kaart op haar website zetten, waar nagegaan kan worden waar het dichtstbijzijnde toilet te vinden is. Geld wordt er ook besteed aan een speciale app, om op die manier nauwkeurig een urinoir te kunnen lokaliseren.

Maar nieuwe toiletten bouwen ho maar. Alhoewel, een à twee nieuwe kunnen er wel gebouwd worden. Die zullen geschikt zijn voor mannen, vrouwen en gehandicapten. Op straat urineren blijft daarnaast niet de bedoeling. Al weet u ook: zolang u met een behoorlijke groep bent, laat de politie u uw gang gaan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie