Amsterdam wil dikke auto's slopen, extra betalen voor parkeren

Amsterdam wil dikke auto's slopen, extra betalen voor parkeren 

14 juli 2023 - 08:55

Je zou maar hard hebben gewerkt, hard hebben gespaard, daardoor een mooie auto hebben én in Amsterdam wonen. Dan ben je dus goed de sjaak. Tenminste, als het aan verkeerswethouder Melanie van der Horst (D66) ligt. Zij wil de mooie dikke wagen uit de stad bannen en daarom moeten grote auto's in de toekomst meer parkeergeld betalen. Het is het volgende hoofdstuk van de anti-auto-lobby in Havana aan de Amstel.

Het is natuurlijk niet zo dat Melanie dit plan zelf heeft bedacht, dat kan ze niet, het komt uit de koker van haar Parijse collega's. Daar spreken ze over ‘autobesitas’ en gaan ze vanaf januari 2024 de regel invoeren dat grote auto’s als SUV's meer parkeergeld moeten gaan betalen.

En alles wat maar een beetje naar een verbod op auto's neigt of iets dat de automobilist ook maar een beetje irriteert, vindt Melanie interessant. En dus omarmt ze dit plan ook. Het past naadloos in haar visie om auto's het leven in de hoofdstad onmogelijk te maken. Parkeerplaatsen verdwijnen in Amsterdam als sneeuw voor de zon, de stad is volledig onbereikbaar geworden door de knip in de Weesperstraat en de parkeertarieven zijn onlangs ook weer opnieuw opgehoogd.

Alsof elke automobilist een paar ton op de bank heeft staan en mensen niet ook gewoon een auto nodig hebben om hun kinderen naar school te brengen, naar hun werk te gaan en de kinderen weer van de sportclub op te halen. En met een groot gezin heb je nou eenmaal niet genoeg aan een Suzuki Swift.

Enfin, de Parijzenaren pakken dus al door. 'Er zijn hier geen modderpaden of bergwegen, een SUV is volkomen nutteloos in de stad,' aldus de Parijse locoburgemeester Christophe Najdovski. Of mountainbikes ook worden aangepakt, is onbekend.

In Amsterdam is het allemaal nog niet zover, maar als het aan Melanie ligt gaat het die kant dus wel op. Nou loopt alles wat Melanie doet met het verkeer in Amsterdam in de soep, dus dit zal ook wel een grote chaos worden. Mocht ze tegen die tijd nog niet zijn weggestuurd door de gemeenteraad. Tot die tijd, lekker scheuren met de SUV.

Hier staan nog een paar mooie te koop.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml