Amsterdams brandweerkorps krijgt kleurlingen-makeover
Binnenland

Amsterdams brandweerkorps krijgt kleurlingen-makeover.

Voormalig stadsdeelbestuurder Ahmed Baâdoud wil grootscheepse veranderingen gaan doorvoeren in het Amsterdamse brandweerkorps. Allereerst moet een blikje met kleurlingen aan het overwegend blanke gezelschap worden toegevoegd. Daarnaast zouden ook vrouwen niet misstaan tussen de ploeg en last but not least moet ouder personeel oprotten en plaats maken voor jongeren.

Dat laatste zegt Baâdoud natuurlijk niet op die manier, maar dat is de consequentie van de wens tot verjongen als er geen extra manschappen bijkomen.

Brandweercommandant Leen Schaap, die twee jaar geleden aantrad, moet ook al moet zorgen voor diversiteit en meer vrouwen binnen het korps. Die cultuurswitch werd en wordt hem nog altijd niet in dank afgenomen, hij ligt al maanden overhoop met voornamelijk 'de harde kern' brandweermannen.

Iets waar Baâdoud in ieder geval niet voor vreest wanneer hij deze maand in dienst treed. "Ik ben nergens bang voor. Ik ben acht jaar lid geweest van de ondernemingsraad, ik kan dit probleem vanuit verschillende kanten benaderen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →