Bakkers 020 in het nauw door Zwarte Piet
Binnenland

Bakkers 020 in het nauw door Zwarte Piet.

Niet alleen omroepen, ook het midden en klein-bedrijf zit in het nauw door Zwarte Piet. Twee Amsterdamse bakkers werden (online) belaagd omdat ze Pieten in hun etalage hadden. De één zwichtte, de ander denkt niet aan aanpassingen van zijn etalage. 

Bakker Wil Dielen zag zijn winkelruiten zondagochtend beklad met "You're a racist". Dielen vermoedde meteen dat het ging om de Zwarte Pieten-poppen en een taart met Zwarte Piet in de etalage, vertelt hij aan AT5. Hij heeft daarom alle Zwarte Pieten vervangen of afgedekt. 

Jordanese bakker geeft geen krimp

Op sociale media werd bakker Job van banketbakkerij Jordino het vuur aan de schenen gelegd omdat iemand een piepklein Zwarte Pietje van marsepein had gespot in zijn etalage aan de Haarlemmerdijk. Job is echter niet van plan de Piet weg te halen: "Waar mensen zich al niet druk over maken. Ik bepaal nog altijd zelf wat ik in mijn vitrine leg. Bovendien: toen ik vorig jaar als experiment witte pietjes erbij legde, raakte ik die aan de straatstenen niet kwijt", vertelt hij aan de Telegraaf

Alle artikelen geladen. Overzicht →