Amsterdamse corpsballen kunnen opnieuw fluiten naar geld

Amsterdamse corpsballen kunnen opnieuw fluiten naar geld 

19 juni 2023 - 13:26

Ja, lúl! Het Amsterdamse studentencorps krijgt nog altijd geen geld van de Universiteit van Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit (VU) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Komt allemaal omdat de studentjes zich niet konden gedragen tijdens ontgroeningen. Na een reeks misstanden is de vergoeding voor de vereniging in 2021 gestopt, en die wordt ook dit jaar lekker niet hervat.

Het bestuur van het Amsterdamsch Studenten Corps en de Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (A.S.C./A.V.S.V.) moet werken aan maatregelen om geweldsincidenten bij ontgroeningen te voorkomen. En daar zijn ze te lui voor natuurlijk.

"We volgen de ontwikkelingen, maar we willen meer verbetering zien voor we nieuwe afspraken maken. Elke keer een nieuw incident maakt dat je niet direct denkt: ze zijn goed bezig", legt de VU uit. De UvA stelt: "Ze hebben plannen om de incidenten aan te pakken en de cultuur te verbeteren, maar ze moeten eerst aantonen dat dit daadwerkelijk het geval is. Vooralsnog is er geen aanleiding om de beurzen weer te verstrekken."

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam dreigde vorige week de sociëteit van het corps, het clubhuis, te sluiten als de onveilige situatie niet verandert. De maatregelen van het corps om zijn cultuur te veranderen zijn niet voldoende, zegt de burgemeester.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml