'Amsterdamse fietsers zijn doodsbang in het verkeer'

'Amsterdamse fietsers zijn doodsbang in het verkeer' 

06 september 2023 - 11:46

Amsterdammers hebben misschien wel een grote mond maar op de fiets worden ze steeds banger en banger in het verkeer. Bijna de helft van de fietsers neemt soms een omweg om een gevaarlijk kruispunt te mijden, meldt Het Parool.

En dat vinden wij toch wel een beetje opmerkelijk. Als er namelijk in Amsterdam één groep in het verkeer is die lak heeft aan verkeersregels dan zijn het wel fietsers. Zomaar met z'n drieën of meer naast elkaar fietsen, zonder te kijken voor auto's langs kruizen, door rood rijden, alleen maar op de mobiele telefoon koekeloeren; fietsers in Amsterdam doen net alsof de weg van hen is.

En moet u eens raden wie de schuld krijgt bij een ongeluk? Precies, de automobilist. Gelukkig wordt die onder het GroenLinks-bestuur langzaam maar zeker uit de stad weggepest, dus hoeven zij zich ook niet te ergeren aan de Amsterdammer op een tweewieler.

Afijn. Fietsers zelf zijn dus bang. Hoe dat komt? Door de komst van de e-bike natuurlijk. Vier op de vijf Amsterdammers stellen dat de opkomst van de snelle elektrische fietsen tot meer ongelukken leidt en vinden het niet leuk dat mensen op e-bikes nóg asocialer in het verkeer zijn dan zijzelf.

Wethouder Melanie van der Horst (Verkeer) vindt dat de veiligheid voor fietsers moet worden verbeterd. Want ja: straks gaan mensen nog op andere vervoersmiddelen overstappen, en dat past niet in de groene agenda.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml