Amsterdamse islamschool ronselt met lokfietsen 

15 juli 2017 - 12:20

"Heeeej pssst maisje...fiets hebben?" Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam (SIO) ronselt leerlingen door bij inschrijving een gratis laptop of elektrische fiets weg te geven. De madrassa is omstreden: oud-bestuurslid Abdoe Khoulani sympathiseerde op Facebook openlijk met ISIS.

De gemeente Amsterdam en het Ministerie van Onderwijs willen niet betalen voor de school. Staatssecretaris Sander Dekker zei over de Kalifaatschool: 

"Een van de bestuurders heeft op Facebook terreurorganisatie Islamitische Staat verheerlijkt. De rest van het bestuur heeft daar onvoldoende afstand van genomen. Ik heb er geen vertrouwen in dat zo’n bestuur in staat is leerlingen te leren wat het betekent om burger te zijn in dit land. Daarom heb ik geweigerd om bekostiging over te maken."

Nouja en dan weet je het wel, als het zelfs tot een Nederlands bewindspersoon is doorgedrongen dat islamitische indoctrinatie van jonge kinderen misschien niet meteen moet worden overspoeld met subsidies, dan is er wel echt wat aan de hand. Hoera, geen AllahAcademie, next!

Hahaha nee natuurlijk niet wat waren we denkende, dit blijft Nederland natuurlijk. Hier mogen we niet zomaar Breinwasserettes weigeren! De enige manier om de school te verbieden, is als het minimum aantal leerlingen niet wordt gehaald.

Vandaar dus de lokkertjes, die in 'een brief vol spelfouten' (zucht) worden beloofd. Dekker wil niet dat onderwijsgeld aan dit soort stunts wordt uitgegeven, maar volgens voorzitter Soner Atasoy van de SIO betaalt hij die cadeautjes uit eigen zak. Ook laat in een reactie weten dat de school "hoe dan ook zal starten. Met of zonder de centen van de Staat.” 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.