Amsterdamse scholier (15) opgepakt om 'choking game'

Amsterdamse scholier (15) opgepakt om 'choking game' 

18 augustus 2022 - 12:59

Wat is er toch mis met de jeugd van tegenwoordig? Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft begin deze maand een 15-jarige jongen laten aanhouden die vier scholieren buiten bewustzijn zou hebben gebracht tijdens het zogeheten stikspel, bij u ook wel bekend als 'choking game'.

De raadkamer van de rechtbank heeft de jongen nu uit voorlopige hechtenis geschorst, zodat hij "aan zijn gedrag gaat werken" (dat zal hij vast doen ja). De wurggrepen die de betrokken jongen zou hebben toegepast zijn op camerabeelden van de school vastgelegd. De scholieren raakten tijdelijk buiten bewustzijn. Het wurgspel, waarbij de halsslagader wordt dichtgeknepen, veroorzaakt een korte roes. Het kan leiden tot een zuurstoftekort in de hersenen, met ernstige gevolgen.

"Het is verre van onschuldig", zegt de jeugdofficier van justitie die op de zaak zit. "Er zijn tieners om het leven gekomen door het verkeerd aflopen van het wurgspel." Een berucht recent voorbeeld daarvan is de 12-jarige Brit Archie Battersbee, die na een maandenlange coma op 6 augustus overleed. Volgens de moeder van de jongen had hij meegedaan aan een onlinechallenge, waarbij deelnemers opzettelijk bewusteloos proberen te raken. De medische behandeling van de jongen werd stopgezet omdat zijn vooruitzichten nihil waren.

De jeugdofficier wijst erop dat het spel niet alleen gevaarlijk is voor de gezondheid. "Het verwurgen van iemand zien wij niet als een spelletje, maar als een misdrijf.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml