Amsterdamse school ruilt Paasontbijt in voor Suikerfeest
Binnenland

Amsterdamse school ruilt Paasontbijt in voor Suikerfeest.

De Theo Thijssenschool in Amsterdam gaat veranderen. Werd er tot op heden sinds de oprichting van de school nog braaf gedaan aan een tradities als het Paasontbijt, vanaf dit jaar wordt wordt er een DIKKE VETGEDRUKTE  streep gezet door dat gedateerde gebeuren.

Want hee, Paasontbijt doet geen recht aan multiculturele samenleving? Denk aan de trauma's die kids uit niet-Westerse culturen voor de rest van hun leven oplopen bij het gadeslaan van een Paasontbijt.

De school beseft dat en wil daarom meer aandacht besteden aan "de verschillende gebruiken binnen verschillende culturen". Daar hoort het wegvagen van Nederlandse tradities stapsgewijs bij (ook Zwarte Pieten zijn al vervangen).

U mag één keer raden wat er met het Paasontbijt gaat gebeuren. Inderdaad, daarvoor in de plaats komt het Suikerfeest. In een uitgelekt bericht stelt de school dat er in klassen verkondigd zal worden waarom het Paasontbijt eigenlijk nergens op slaat en het Suikerfeest beter bij Nederland past.

Maarre, wél aandacht besteden aan verschillende gebruiken binnen verschillende culturen en dan de Nederlandse cultuur overslaan? Discriminatie?

Alle artikelen geladen. Overzicht →