'Amsterdams studentenhart klopt voor D66 en GL'
Binnenland

'Amsterdams studentenhart klopt voor D66 en GL'.

Dit is dus de toekomst van Nederland. Studenten in Amsterdam blijken massaal linkse hippies en mensen die lak hebben aan het monddood maken van de burger te zijn. Uit een peiling blijkt dat ruim de helft zou stemmen op GroenLinks en D66

Voor het onderzoek dat is uitgevoerd door Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) werden 322 studenten, stop maar; onderzoek niet representatief, rond onderwijsgebouwen gevraagd naar hun stemvoorkeur. Liefst dertig procent gaf aan een voorkeur voor GroenLinks te hebben, terwijl 24 procent aangaf naar D66 te neigen.

Naar een verklaring voor de grote sympathieën voor beide partijen hoeft u niet lang te zoeken. Zoals eigenlijk altijd zijn studenten idealistisch ingesteld als het gaat over milieu, zorg en de woningmarkt. Naar verluidt duurt dit meestal totdat studenten zijn afgestudeerd en met het 'echte leven' in aanraking komen.

Overigens is de sympathie voor beide partijen op de universiteit groter dan op het hbo. Op het hbo heeft bijvoorbeeld een partij als DENK (16 procent) meer fans dan een partij als D66 (14 procent).

Als de uitkomsten van dit karige onderzoek de toekomst van Nederland aanduiden (GroenLinks, D66 en DENK) dan beschouwen we die als verloren. Gegroet.

Alle artikelen geladen. Overzicht →