André Hazes jr. krijgt vier Buma NL Awards
Entertainment

André Hazes jr. krijgt vier Buma NL Awards.

André Hazes jr. is vanavond met vier Buma NL Awards onderscheiden. Guus Meeuwis, Gerard Joling en Marco Borsato vielen eveneens in de prijzen.

Hazes jr. kreeg een Award in de categorie Hollandse en Populaire Nederlandstalige muziek voor zowel de single als het album 'Leef'. De zanger werd ook geroemd omdat het nummer het meest is gedraaid in de Nederlandse horeca. Zijn single 'Niet voor lief' werd het meest gestreamd.

Voor het eerst werd ook de 'Hollandse Meesters Award' uitgereikt, de prijs voor beste auteur. Die ging naar Guus Meeuwis. Gerard Joling kreeg een Lifetime Achievement Award voor zijn bijdrage aan de populariteit van de Nederlandstalige muziek. Hij is al ruim 30 jaar actief in het muziekvak.

Prijswinnaars

De prijswinnaars worden vastgesteld op basis van verkoopcijfers van cd's, downloads en airplay. Daarnaast zijn ook twee publieksprijzen uitgedeeld. De bezoekers van SterrenNL kozen 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht' van John de Bever. Deelnemers aan de conferentie van Buma NL wezen Yves Berendse aan als grootste talent.

De Buma NL Awards worden jaarlijks toegekend. Het is een eendaags evenement in Den Bosch ter promotie van de Nederlandstalige muziek.

Alle artikelen geladen. Overzicht →