André van Duin: 'Martin blijft liefde van mijn leven, maar komt niet terug'

André van Duin: 'Martin blijft liefde van mijn leven, maar komt niet terug' 

31 maart 2022 - 16:31

André van Duin woont na het overlijden van zijn echtgenoot Martin samen met Fernando. Maar dit doet hij wel in het huis waar hij jarenlang met Martin gewoond heeft. Een nieuwe liefde in het huis dat je met je oude liefde hebt opgebouwd: is dat niet lastig?

"Overal in huis zijn herinneringen aan Martin te vinden. Daar heeft Fernando geen moeite mee", aldus Van Duin in het radioprogramma Eddy's Nachtwacht. "Het is inmiddels twee jaar geleden en langzaamaan brengt hij zijn eigen 'geur' mee. Bijvoorbeeld een andere stoel hier, een ander gordijn daar. Dat is ook al gebeurd, hij heeft al overal zijn sporen nagelaten", grapt Van Duin. 

Te veel blijven hangen in het verleden heeft volgens hem ook geen zin. "Martin blijft de liefde van mijn leven maar die komt niet meer terug. Langzamerhand doe je toch de kleren maar weg. Je kunt ze wel laten hangen maar je hebt toch die ruimte nodig. Natuurlijk bewaar je fotootjes en dingetjes wel als aandenken, maar de kleren niet, dat heeft weinig zin."

Moest André zich aanpassen aan een nieuwe levenspartner? "Nee, misschien op sommige punten: hij is wat verspaansd, maar dat is makkelijk te doen. Verder heb ik daar geen moeite mee. Samenleven is altijd geven en nemen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml