'Angst voor nieuwe Marokkaanse rellen in de zomer'  

13 november 2017 - 10:15

Marokko is gekwalificeerd voor het WK en dat hebben we in diverse Nederlandse en Belgische steden geweten. Zo ook in Den Haag, waar de politie zich (alsnog) een hoedje is geschrokken van het Marokkaanse 'voetbalfeest'.

De combinatie van voetbal en supporters in ons land blijft toch keer op keer voor problemen zorgen en de rellen van afgelopen weekend beloven dan ook wat voor de zomer van 2018. 

"We zijn geschrokken van het geweld", zegt een politiewoordvoerder tegen RTL Nieuws. "We willen dat de sfeer komende zomer prima blijft. We moeten kijken wat daarvoor nodig is."

Toch een opmerkelijke conclusie, aangezien er volgens de Haagse politiewoordvoerder eerder nog een echte feeststemming heerste. In Amsterdam werden Marokkaanse vlaggen over politieauto's heengelegd en werd er met vuurwerk gegooid. De platte pet stond er bij en keek er naar.

Ze durfden niemand op te pakken, want een aantal zeer gewaarde politieofficieren had besloten tot pamperen en begrip opbrengen. Dat twee agenten gehoorbeschadiging opliepen door het vuurwerk dat zij naar zich toen kregen gegooid, mag de pret niet drukken. Moet. Tolerant. Zijn. Moet. Tolerant. Blijven.

Het is niet helemaal duidelijk op wat voor maatregelen gedoeld wordt. Maar een sporthal openstellen waar de wedstrijden op een scherm gekeken kunnen worden, lijkt een van de opties te zijn. "Maar ik weet niet of de gemeente zo'n ruimte beschikbaar kan stellen", zegt de woordvoerder.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie