Animal Rebellion eist dat McDonald's vegan wordt, legt hoofdkantoor plat

Animal Rebellion eist dat McDonald's vegan wordt, legt hoofdkantoor plat 

24 november 2021 - 10:20

Animal Rebellion is helemaal klaar met het dierenleed dat de westerse fastfoodindustrie al decennia veroorzaakt. Het zou veel beter zijn als toko's als de McDonald's u voortaan een vegan-menu voorschotelen.

Daarom leggen de dierenactivisten vandaag het hoofdkantoor van McDonald's in Amsterdam plat. Of tenminste, 'platleggen' is een groot woord, 'actievoeren' door met zijn vijftienen met een paar protestdoeken voor de ingang te staan dekt de situatie wat beter. De eis: volledig vegan in 2025, om zo "de desastreuze belasting van de planeet en de opwarming van de aarde tegen te gaan".

Tsja, McDonald's en vegan, om de een of andere reden zien wij dat niet zo snel gebeuren. De actievoerders zeggen bereid te zijn zo lang te blijven als nodig is en de blokkade pas te beëindigen als McDonald’s schriftelijk akkoord gaat met hun eis.

Dat zullen we nog wel eens zien. Animal Rebellion stelt overigens dat McDonald’s slechts een symbool is van het systeem dat de groep wil veranderen, "namelijk een voedselsysteem dat zowel onze planeet, als mensen en dieren uitbuit.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml