Anne Frank Huis-medewerker mocht geen keppeltje dragen
Binnenland

Anne Frank Huis-medewerker mocht geen keppeltje dragen.

Zo gaat dat dus in 2018 in ons land. U zou toch denken dat als er nou één plek is waar ze niet moeilijk doen over het dragen van Joods-religieuze symbolen, dan het wel het Anne Frank Huis in Amsterdam is.

Maar dat is dan jammer, niks blijkt minder waar. Het Nieuw Israëlietisch Weekblad bracht vandaag het verhaal naar buiten van de 25-jarige Barry Vingerling, publieksmedewerker in het Anne Frank Huis. Hij moest liefst een half jaar lang op toestemming van de Anne Frank Stichting wachten om tijdens werkuren zijn keppel te dragen.

Beetje lang, niet waar? Volgens de stichting moest er met meerdere partijen gesproken worden en daar gaat wat tijd in zitten. "Oordeelsvorming op een dergelijk belangrijk onderwerp gebeurt bij de Anne Frank Stichting zorgvuldig en in overleg met de verschillende geledingen van de organisatie, waaronder de Raad van Toezicht", aldus een reactie aan NIW.

Oftewel, bureaucratie ten top dus. Het is bovendien wel heel toevallig dat 'ineens' toestemming werd gegeven nadat de redactie van NIW navraag had gedaan. Sowieso is het gek te noemen dat nota bene het Anne Frank Huis moeilijk doet over het dragen van een keppel, maar dat zal wel aan ons liggen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →