Anti-bikini-campagne splijt Marokko
Buitenland

Anti-bikini-campagne splijt Marokko.

In Marokko hebben onbekenden op 9 juli jongstleden een campagne gelanceerd waarin mannen worden opgeroepen 'een man te zijn'. En hoe kun je 'een man zijn'? Juist ja, door conservatief op je vrouw te gaan en haar verbieden er als een ordinair Westers meisje bij te lopen op het strand. Een bikini is namelijk onzedig.

Op het familiestrand van Rabat heeft niet iedereen gehoor gegeven aan de oproep, die inmiddels meer dan 14.000 keer gedeeld is.

Maar Rabat heeft ook andere stranden: duivelse badplaatsen, waar vrouwen een eigen mening hebben, er met bier zelfs anti-islam-drank genuttigd wordt. Op deze stranden worden meisjes, die de regels van de islam dus aan hun bikinibroekjes lappen, volgens de NOS juist minder lastiggevallen. Hoe dat komt? Het volk op duivelse badplaatsen is ruimdenkender en hoger opgeleid.

Terug naar het familiestrand. Een jongen en een meisje genieten samen van de zon. De vrouw, die er bijloopt alsof ze op wintersportvakantie is, zegt: "De islam zegt dat je je kleren alleen uittrekt voor je eigen man, niet voor anderen." De uitspraak van haar metgezel is alleszeggend: "De vrouw is van de man."

Alle artikelen geladen. Overzicht →