Anti-discriminatiebord IJmuiden al gauw gesloopt
Binnenland

Anti-discriminatiebord IJmuiden al gauw gesloopt.

Zelfbenoemd kunstenaar Joop Stoop en oud-wethouder Wim Westerman bedoelden het vast en zeker goed toen zij in actie wilden komen tegen discriminatie in IJmuiden. Stoop klom in zijn penseel en schilderde een mooie tekening voor de gemeente (zulk soort tekeningen verwacht je van een kind van zeven, maar 'kunst' dus komt hij ermee weg).

Op vrijdag gingen de trotse kunstenaar en de oud-wethouder het bord samen ophangen. Saillant is dat daarvoor als locatie de Jan Pieters-zoon Coenstraat werd gekozen.

Gisterenavond echter, zag Stoop tot zijn afgrijzen hoe een man het bord van de lantaarnpaal aftrok en op de grond smeet. Stoop, die tegenover de plek woont, wilde foto's van de sloper nemen om als bewijs aan de politie te kunnen overhandigen.

Stoop neemt het voorval duidelijk heel serieus en gaat aangifte doen bij de politie. Hij verklaart tegenover NH Nieuws: "Om een uur of acht zag ik dat een man op het bord stond te dansen. Toen ik verhaal ging halen, kwam hij op mij af en pakte mijn telefoon af. Die man zei ook nog dat het bord hem vreselijk kwaad maakte. Dit is duidelijk een gerichte actie."

Alle artikelen geladen. Overzicht →