Uitzendbureau's verplicht op anti-discriminatiecursus
Buitenland

Uitzendbureau's verplicht op anti-discriminatiecursus.

Werknemers van Randstad en Tempo Team moeten verplicht op cursus omdat ze meewerken aan het discrimineren van uw mede-Nederlanders. 

Uit onderzoek van Radar vorige maand bleek dat Tempo Team keihard meewerkt aan discriminatie toen het programma zich voordeed als opdrachtgever dat personeel zocht voor een callcenter. 'Liever geen Turken, Marokkanen of Surinamers', was zogenaamd de wens van deze 'opdrachtgever'.

Er werden 78 uitzendbureaus uit de provinciehoofdsteden gebeld, waarna bleek dat bijna de helft (47 procent) een dergelijk verzoek wel kon begrijpen en bereid was om hieraan mee te werken. Slechts een derde zei resoluut 'nee', zoals ze volgens de wet horen te doen. In 2011 bleek bij een vergelijkbaar onderzoek dit ook al het geval geweest te zijn.

Dit kan natuurlijk niet en daarom moeten alle 1.500 medewerkers van de uitzendbureau's verplicht op een heropvoed-cursus. "Discriminatie heeft geen plek binnen onze organisatie", aldus een woordvoerder van Randstad Groep Nederland tegenover het AD.

Wat krijgen de cursisten straks dan voorgelegd, vraagt u zich af? Nou, bijvoorbeeld super lastige casussen van fictieve opdrachtgevers die alleen kandidaten willen met een Nederlands klinkende achternaam. Blijkbaar is het heel moeilijk om te bedenken hoe u hierop dient te reageren...

Alle artikelen geladen. Overzicht →