Upd: Politie onderzoekt anti-homopamflet 020
Binnenland

Upd: Politie onderzoekt anti-homopamflet 020.

Verscheidene bewoners van de Amsterdamse stadsdelen West en Nieuw-West hebben vandaag een flyer in hun postbus gekregen waarin wordt opgeroepen om korte metten te maken met homoseksualiteit. De politie onderzoekt de zaak.

Meer dan twintig mensen hebben melding gemaakt van de haatflyers, meldt AT5. De politie gaat nu onderzoeken wie de pamfletten heeft rondgebracht en waarom. 

Op het papiertje staat dat moslims, christenen en joden voor het lapje worden gehouden door te stellen dat homoseksualiteit binnen het geloof als normaal beschouwd wordt. In werkelijkheid is het volgens de flyer juist verre van normaal. Dat wordt nog eens onderstreept met enkele teksten uit verschillende heilige boeken.

Ook wordt gesteld dat kinderen met homoseksuele ouders vaker misbruikt worden, dat zij vaker in depressies verkeren en zij veel vaker suïcidaal zijn. De identiteit van de 'postbezorgers' is nog niet bekend. Wel staan op de flyer twee Facebookpagina's afgebeeld die dezelfde boodschap uitdragen. D66-raadslid Jan-Bert Vroege wil graag met de verspreiders in gesprek, zo weet het Parool.

Alle artikelen geladen. Overzicht →