Anti-Zwarte Piet-terroristen houden huis in Bovenkarspel
Binnenland

Anti-Zwarte Piet-terroristen houden huis in Bovenkarspel.

Oh, wij dachten dat er dit jaar helemaal geen Zwarte Piet-discussie zou zijn, maargoed. Wij zijn ook maar van die mensen die kaasletters eten en principieel geen vuurwerk afsteken, dus wat weten wij?

Desalniettemin dus toch: een winkelcentrum in het pittoreske Bovenkarspel heeft wegens veiligheidsoverwegingen alle reusachtige canvas banieren met daarop Zwarte Piet weer verwijderd. Want bedreigingen via de email. En nee, die bedreigingen kwamen niet van Zwarte Piet-voorstanders.

Eerst waren het nog slechts boze mailtjes van een select clubje inclusieve en tolerante Sunny Bergmannetjes en Quinsy Gariootjes, maar gaandeweg werd de toon steeds dreigender (en 'racistischer', aldus de winkelcentrumbaas), dus ja, wat doe je dan? Het risico lopen op serieuze terreur tijdens een fucking kinderfeest?

De viering van Sinterklaas, met Zwarte Piet, bij het winkelcentrum gaat wel gewoon door, en er hangen nog steeds andere uitingen van deze kindvriendelijke Nederlandse traditie, maar de levensgrote banieren en vaandel ter ere van onze vaderlandse schoorsteenstalker zijn nu weg.

Wat een mooi dieptepunt in dit gave land anno 2017: het ophangen van een Zwarte Piet-vlag is al net zo gevaarlijk als het publiceren van een Mohamed-cartoon.

Mooi man, vrijheid.

Veel Sint en Piet-plezier de komende dagen kindertjes in Bovenkarspel, het is jullie duidelijk van harte gegund!

Alle artikelen geladen. Overzicht →