Anti-Zwarte Piet-terroristen houden huis in Bovenkarspel 

30 oktober 2017 - 10:42

Oh, wij dachten dat er dit jaar helemaal geen Zwarte Piet-discussie zou zijn, maargoed. Wij zijn ook maar van die mensen die kaasletters eten en principieel geen vuurwerk afsteken, dus wat weten wij?

Desalniettemin dus toch: een winkelcentrum in het pittoreske Bovenkarspel heeft wegens veiligheidsoverwegingen alle reusachtige canvas banieren met daarop Zwarte Piet weer verwijderd. Want bedreigingen via de email. En nee, die bedreigingen kwamen niet van Zwarte Piet-voorstanders.

Eerst waren het nog slechts boze mailtjes van een select clubje inclusieve en tolerante Sunny Bergmannetjes en Quinsy Gariootjes, maar gaandeweg werd de toon steeds dreigender (en 'racistischer', aldus de winkelcentrumbaas), dus ja, wat doe je dan? Het risico lopen op serieuze terreur tijdens een fucking kinderfeest?

De viering van Sinterklaas, met Zwarte Piet, bij het winkelcentrum gaat wel gewoon door, en er hangen nog steeds andere uitingen van deze kindvriendelijke Nederlandse traditie, maar de levensgrote banieren en vaandel ter ere van onze vaderlandse schoorsteenstalker zijn nu weg.

Wat een mooi dieptepunt in dit gave land anno 2017: het ophangen van een Zwarte Piet-vlag is al net zo gevaarlijk als het publiceren van een Mohamed-cartoon.

Mooi man, vrijheid.

Veel Sint en Piet-plezier de komende dagen kindertjes in Bovenkarspel, het is jullie duidelijk van harte gegund!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie