Anticlimax: OM seponeert aangiftes Brandt Cortius en Van Dam
Entertainment

Anticlimax: OM seponeert aangiftes Brandt Cortius en Van Dam.

Hè dit hadden wij nou niet verwacht. Zet die popcorn maar weg, want onze eigen Nederlandse polder#MeToo-zaak loopt met een sisser af. Het Openbaar Ministerie seponeerde zojuist de aangiftes die journalist Jelle Brandt Corstius en tv-producent Gijs van Dam tegen elkaar hebben gedaan.

Zoals u waarschijnlijk nog wel weet onthulde Brandt Corstius dat hij verkracht zou zijn door Van Dam. Van Dam op zijn beurt ontkende de boel en deed ook aangifte, wegens smaad. De zaken zijn nu afzonderlijk van elkaar onderzocht, met dezelfde uitkomst.

De officier van justitie in Den Haag ziet niet genoeg aanknopingspunten voor Brandt Corstius' beschuldiging dat de tv-producent hem jaren geleden, toen hij stage liep bij tv-programma Barend & Van Dorp, heeft gedrogeerd en tot seks heeft gedwongen.

Justitie in Amsterdam onderzocht de aangifte van Van Dam en constateert dat juridisch geen sprake is van smaad. Dat is alleen zo als iemand "opzettelijk iemands eer of goede naam aantast" en dat is niet het geval, oordeelt het OM.

Kortom: mond houden en gewoon weer tot de orde van de dag overgaan, heren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →