Antifa-lafbekje sloopt Hamburg, zwijgt voor rechter
Binnenland

Antifa-lafbekje sloopt Hamburg, zwijgt voor rechter.

Ben je wel een toffe jongen als je met een roedeltje Black Bloc-genootjes gemaskerd en wel agenten kan aanvallen en Hamburg kan slopen. Maar zo in je uppie voor de rechter zijn dingen als principes en ruggengraat wat lastiger. 

De 21-jarige Nederlander Peike S. zit sinds de rellen rond de G20-top begin juli vast op verdenking van het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel en verzet tegen de politie. Hij kan veroordeeld worden tot maximaal twee jaar cel.

Bij zijn voorgeleiding steeg er gejuich op van de publieke tribune, van zijn kameraden die allemaal een dag vrij van hun werk hadden gevraagd aan hun baas. Maar eenmaal voor het hekje, toch een prachtig podium om je antikapitalsitiese heilstaat-ideetjes eens uiteen te zetten, zweeg Peike S. bedremmeld. 

Komop, held, je bent toch een fiere strijder voor het Internationaal Socialisme? Je durft toch flessen te gooien naar agenten die waken over onze veiligheid? Je staat toch voor je idealen? Laat je gezicht dan zien, eis je daden op en neem verantwoordelijkheid, Kameraad. In plaats van huilend als een meisje in je rode hoodie-burka te duiken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →