Antifascist Arthur Graaff discrimineert
Binnenland

Antifascist Arthur Graaff discrimineert.

Over iets minder dan twaalf uur is het 27 januari, de dag die sinds 1 november 2005 bekendstaat als de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust.

Men heeft destijds voor 27 januari als herdenkingsdag gekozen, omdat het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau op die datum in 1945 door het Rode Leger werd bevrijd.

Oorlogsjournalist en antifascist Arthur Graaff organiseert morgen in Bussum een foto-expositie, genaamd 'Is het vredig in Dachau?'. Om de expositie te promoten, werd zelfs een persbericht uitgestuurd die in de spambox van menig redactie belandde.

Via via kregen wij dit persbericht in handen. In het schrijven wordt er melding gemaakt van de aanwezigheid van een overlevende speelkameraad van Anne Frank. Redacteuren die interesse hebben in een gesprek met de man, kunnen dit kenbaar maken via Arthur Graaff.

Dan volgt een opmerkelijke passage: "Organisaties als GeenStijl, PowNed of WNL komen niet in aanmerking".

Wij besloten contact te leggen met Graaff, om uit te vinden waarom wij niet gewenst zijn. Het antwoord is kort, maar zeer verhelderend.

Goedendag meneer Graaff, wij willen graag weten waarom wij morgen niet welkom zijn op de door u georganiseerde foto-expositie in Bussum. Kunt u dit ophelderen?

"PowNed krijgt veel klachten over de respectloze bejegening van mensen, zo gingen de nazi's ook te werk. PowNed is de SS van de journalistiek. Staat de recorder aan? POWNED IS DE SS VAN DE JOURNALISTIEK."

Zo werkt dat dus, jezelf uitgeven voor antifascist maar zelf meewerken aan uitsluiting en discriminatie.

Het uitgestuurde persbericht kunt u hieronder lezen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →